Store amerikanske banker satte inn flere milliarder i nedturvarsel; Aksjer fortsetter å velte

Bankene er pessimistiske når det gjelder en V-formet utvinning, og ser „mye usikkerhet rundt økonomiens fremtidige vei.“ Overskuddet falt hele 70% fra i fjor.

Markedene begynte å se rødt da investorene ble bekymret for en uptick i coronavirusinfeksjoner som bremset den økonomiske bedringen da de sparket høyere senere på dagen i går etter at bankenes inntjeningssesong startet.

Dow Jones industrielle gjennomsnitt løp høyere med den største prosentvise forskudd på måneden.

S&P 500 økte også 1,7%, noe som kan videreføres av en god ytelse fra bankenes aksjer

Bitcoin fortsetter i mellomtiden å sveve rundt 9 2115 dollar slik det har gjort i omtrent en måned nå. Volumet forblir ekstremt lavt mens Tether registrerer mer enn det dobbelte av bitcoin ’s‘ virkelige ‚handelsvolum, som per Messari .

Den første inntektsrapporten viste at Bitcoin Circuit tok et tap på 2,4 milliarder dollar, det første kvartalsvise tapet siden 2008. Inntektene gikk ned på grunn av lave renter, usikkerhet knyttet til COVID-19 og et makromiljø som var dårligere enn forventet.

Overraskelsen kom i form av JPMorgan, som toppet inntektene estimert til 33 milliarder dollar, opp fra 15% fra samme kvartal i fjor mens overskuddet falt over 50%. Citigroup rapporterte også omsetninger på 19,8 milliarder dollar, men et fall på 73% i overskudd fra i fjor.

Dette var på grunn av handelsinntekter drevet av massiv volatilitet i markedet og Fed som injiserte likviditet mens de kjøpte bedriftsobligasjoner som sådan, ikke bærekraftige

Bankens aksjer er for tiden nede, mens Wells Fargo mister hele 45% i årlig avkastning. Aksjene i Wells Fargo og Citigroup falt henholdsvis 5,4% og 2,8% i går med små endringer i JPMorgan’s.

Mens både Citibank og JPMorgan Chase slo sin estimerte inntjening, la de ikke frem et optimistisk syn.

JPMorgan-administrerende direktør Jamie Dimon advarte om at banken fremdeles „står overfor mye usikkerhet rundt økonomiens fremtidige vei.“

Samtlige banker fortsetter i mellomtiden å lagre milliarder; Citibank la til 5,6 milliarder dollar i Q2 2020, mens Wells Fargo og JPMorgan la henholdsvis 8,4 milliarder dollar og 11 milliarder dollar for å forberede seg på at ting skulle bli verre.

Selv om statsstøtte dempet det økonomiske fallet fra pandemien så langt, sa bankledere når programmene begynner å utløpe i løpet av de kommende månedene, forventer bankene at tapene deres vil øke når misligholdene vil stige.

„Bankene er pessimistiske når det gjelder utvinningen,“ sa Gabriel Chodorow-Reich, førsteamanuensis i økonomi ved Harvard University. „Bankene ser ikke en rask bedring de neste seks månedene – de ser en langvarig lavkonjunktur.“

Midt i dette advarte Lael Brainard, en sentralbanksjef fra Federal Reserve, at „en bred andre bølge kan føre til en reignitering av volatilitet i finansmarkedene og markedsforstyrrelser i en tid med større sårbarhet.“